20110620 - förskoleavslutningspremiär

Mycket ska man vara med om i sitt liv. Idag upplevde jag min första förskoleavslutning. Fler lär det bli. Var kul att träffa alla föräldrar till de barn man ofta möter och har lite "dialog" med. Var faktiskt ganska mycket "sådant barn, sådan förälder". Inte helt ologiskt visserligen, men ändå...





På bilderna ser ni Harry med Jonna och Linnea, samt Linneas pappa.

När jag ändå lägger upp bilder så kommer här en magbild också.


Pussar från en med konstant halsbränna och småvärkar. Börjar vänta på nedkomst...

/Mamma Malla

20110617 - *morr*

Nu börjar humöret ändras också. Hujedamig. Jag förvandlas till en varulv. Morrar och muttrar och har mig. Jag är nog en tråkig mamma och sambo för tillfället. Men om någon klagar, då ska jag bannemej be dom att bära magen själva. *grrrrr* 
Hmmpfff... men nu har ingen klagat ännu och jag ska inte sitta här och måla upp bilder på hur hemsk jag är. Kanske är det hemska i mitt huvud. Den lilla cellen i skallen har fått en liten kompis i form av en hormon. Vilket team.

Regn, regn här i Bråne. Ganska okej. Jag har ändå ingen lust till att sitta ute i solen och mysa. Inte just nu i alla fall. Kan vara härligt uppfriskande med lite regn så man kan vara inne utan att få dåligt samvete. Som med hösten. Krypa upp i sängen med datorn i knäet, eller en god bok. Samt en bunke söta körsbär. Jag har fått dille på söta körsbär sedan ett litet tag tillbaka. Fördömt att de inte är billiga.

För övrigt så börjar det kännas av att en förlossning inte är så långt undan. Magen har liksom krypit neråt ett snäpp och det nyper till både nedåt och i hela magen. Antar det är förvärkar som pågår. Ja, då är det bara att packa den fördömda BB-väskan och vänta och se. Spännande. Typ. 

20110611 - Harry H och Harry HH

Längesedan jag skrev här på bloggen. En hel graviditet har gått. Jag som tänkte skriva ofta och innehållsrikt om mina krämpor, icke-krämpor, graviditetstankar, ja mitt liv i stort. Delvis också som ett minne till den lilla/lille. Men så blev det visst inte... Sorry.

Idag är det i alla fall 18 dagar kvar tills beräknad födsel, eller partus som man säger i barnmorskebranchen. Fatta, 18 dagar, endast lite mer än två veckor. Amazing. Inte ens en BB-väska har jag packat. Illa. Vad är jag för blivande mor egentligen? Får skylla på att jag har ett liv utöver graviditeten. Jag arbetar heltid, jag har en 2-årig gosse som kräver sin tid och plats och så har jag Harry Hole*. Eller nee, det har tagit slut. För denna gång. Fan, fan, fan för att citera Thåström.
Någon som har ett bra förslag på vilken karl som skulle kunna erstätta denna alkoholiserade norrman i mitt liv om kvällarna? Har precis börjat nafsa lite på en Lars Martin Johansson**. Känner han inte så väl ännu så kanske går han bort, men jag ska ge honom några kvällar i alla fall. Annars dumpar jag honom. Men han tar sig nog...

* Jo Nesbö:s kriminalkommisarie och antihjälte Harry Hole. Finns åtta böcker varav de samtliga jag plöjt igenom under senaste månaden.
** Leig GW Perssons kriminalchef som är huvudfigur i en trilogi där jag precis påbörjat den första i raden.

Nu ska jag ta en Gaviscon mot halsbränna, lägga mig i sängen bredvid min Harry HH och fortsätta nafsa lite smått på Lars Martin. Se om man får någon tillfredställelse.

Kramar från Malin

Som inom det snaraste ska lägga upp magbild. Kaggen är idag stoor. Därav halsbränna.