20090612 - Shopping och en latte to go

Yippie. Jag ska nog få komma ut lite. Okej, nu talar jag inte om en New York trip eller så utan en kort session av handling. Utan Harry. Byte av stol på Coop. Veckohandling på Maxi. En koll på rean hos Polarn och Pyret. Kanske apoteket. Kanske Netto och se om de har billiga bra blöjor. Kanske något mer...
Detta är alltså yippie för mig. Man har inte stora krav som körkortslös mamma i lilla Bråne. Eller jo, men man får vara glad för det lilla. Har jag tur kanske jag kommer ifrån detta beroende av att se lite av omvärlden och att se den genom shopping. En caffe latte vill jag ha också. Det ska jag köpa. Och ta med. Mumma. Vad sa jag nu? Komma ifrån beroendet av omvärlden? Nee, vill man det?

Regnar här idag. Skittrist väder. 13 grader. Var någolunda uppehåll då jag och Harry var ute och hämtade post och matade grisar. Men nu forsar det ner. Bra för potatis och grönsaksland visserligen. Men obra för mig. Vill ju ha det varmt och skönt. Harry och jag ska plaska i liten minibabypool och sussa i skuggan under träden. (Har två träd åtminstone).
Jag ska dricka härsesaft och Harry smaska puppe. Så vill vi ha det. Men det kommer kanske. Hoppas.

Om en vecka är det midsommar. Vad är midsommar för er? För mig är det så klart sill, färskpotatis (har ni hört att en del säger nypotatis?? fan va fel det låter), jordgubbar och nubbe. Viktigt är också tipspromenad och en björkklädd fruktbarhetsymbol i form av en majstång. Harry ska också få en blomsterkrans på huvudet. Det är midsommar för mig.
Nubbe får jag nog stå över som ammande mor. Ska köpa ett gott alkoholfritt vin istället. Det bra:iga med det är att man kan få dricka stora klunkar av vinet. Jag brukar vara så törstig då jag äter, att då smutta på något som alkoholhaltigt vin är inte så bra egentligen. Men nu kan man klunka... gott gott. Egentligen saknar jag inte alkohol alls. Jag ska endast smaka lite vin ibland och så klart sherry och portvin vid tillfällen. Kanske en grogg också när tillfälle ges, men annars ska jag ta det mycket lugnt framöver med alkohol. Fast.. det har jag visserligen gjort tidigare också. Ingen skillnad således. Men det lät bra. :-)

Kram
Malin

Dagens bästa: Harry sov hela natten!
Dagens näst bästa: Jag hoppas på den där "shoppingturen"




Antar jag inte har några läsare. Undrar hur det känns att skriva och veta man har läsare. Skriver man annorlunda då?


20090611 - cafégrupp

Mamma kom hit i morse och berättade om en fin cafégrupp hon sett på coop. Jag har nämligen talat ett bra tag om att jag är på jakt efter ett sött sådant. Vi åkte dit. Jag köpte. Den var perfekt. Inte så billig men snygg som tusan. Ska handla någon väggampel att sätta upp också samt fixa någon urna med vackra blommor så kommer framsidans altanhörna bli fin fin...  Foto kommer. Jag lovar. Kort på Harry och mormor får avnjutas så länge.



Den lilla egna stund jag har då Harry sover eller ammar så försöker jag läsa, surfa, blogga och småplanera saker.
Just nu läser jag Snabba Cash av Jans Lapidus. Började på den i inbunden form för ett par år sedan men föll inte riktigt för det hela så jag kom inte många sidor. Nu kör jag pocketvarianten (=mer mobil) och tycker den är riktigt bra. Dock damp senaste Mari Jungstedts deckare ner i postlådan igår. Tror den får gå före...

Prio författare (författad för stunden men top tre stämmer):
1. Håkan Nesser (I Love him)
2. Camilla Läckberg (egentligen banalt, men ändå genialt som lätt underhållning)
3. Elizabeth George (Havers I like)
4. Mari Jungstedt (Gotland, mord, spänning)
5. Johan Theorin (Öland, mord, spänning)

Kram för denna gång

Dagens bästa: Se bild nedan
Dagens näst bästa: Min cafégrupp. Så fin!


20090610 - hjälp

10.27
Jag har förlagt min mobil. Eller tappat. I vilket fall är den inte här hos mig och surrar då jag ringer på den från fasta nätet. Hjälp! Min Samsung Omnia var är du. Jag och Harry får nu ge oss ut i otäckt kalla vädret och leta. Är endast runt 10 grader ute idag och regn i luften, inte mycket till skolavslutningsväder. Inte heller bra väder för mobilöverlevnad.

15.03
Hittad. I en plastficka i handväskan där jag förvarade en förlssningsjournal. Skönt!

Apropå förlossningsjournal. Jag var på efterkontroll igår hos Barnmorskan. Det är ju inte så kul att lägga sig och spreta med benen inför främmande folk även om man som mamma är ganska van. Alltså... nu menar jag inte tillverkningen utan själva utdrivningen. Då visar man upp sig för kung och fosterland i ett helt oansat skick. Tänk. När man väl ska visa det mest heliga ja då har man inte kommit åt eller ens orkat brytt sig att fixa till friseringen, om ni fattar vad jag menar?
Förr tror jag man rakade mammorna, precis som inför en operation. Men jag tycker nog så här med nio veckors distans att det var bra med lite lurv som stoppade blödningar och vattenavgång och annat mysigt. Men ändå. Helt oansat skick. Inte ens en anusblekning hade man en tanke på... 
obs! jag hoppas ironi förstås?
(kom genast att tänka på Henrik Schyfferts show/monolog om 90-talet. Se den. Finns på svt play.)

Hon frågade också om preventivmedel. Jag nobbade. :-)

Kramar
Malin

Dagens bästa: Min lekstund med Harry
Dagens nästa bästa: Grisarna kommer till bodegan



20090609 - sur?

Som ammande moder är det svårt att behålla en viss fräschör. Inte länge efter man klätt sig på morgonen får man bebiskräk på axel, rygg, mage och bröst. Då dagens outfit redan blivit smutsig kan man lika gärna torka bort den nyss nämnda kräken med det nyblivna kladdiga klädesplagget. Summa summarum.: Man är redan efter frukost lätt smutsig ocgh sur till doft. Lite senare läcker ena - eller båda brösten. Man blir ännu surare..
Mer kräk... surhetsgraden ökar.  Ja, ni fattar.
Morgonen därpå kör man samma kläder igen, Vem bryr sig? Dessutom tror jag Harry gillar när mamma luktar mjölk. Sur röd mjölk.  Och vad är viktigare än vad Harry tycker?

kram
Malla

Dagens bästa: Min skrattande Harry. Han har humor.
Dagens näst bästa: Ampelkematis från plantagen.

20090608 - soffliggare

Jag var på Akuten igår. Usch. Jag kände mig som en hemsk, urusel och inte värdig mamma. Jag har tappat mitt barn.
Jag plckade ut mjukliften ur barnvagnen och tog med mig en sovande Harry till vardagsrummet där jag tänkte han kunde få sova vidare medans jag läste lite. Men så gled ena handtaget ur min hand och stackars älskade Harry föll ur mjukliften. Han rullade som över täcken och mjukisdjur ner med en duns på golvplankan mellan kök och hall. Han började gallskrika och jag var så otroligt orolig över att något riktigt allvarligt hänt.
Harry skrek otröstligt i ett par, tre minuter men sedan så lugnade han ned sig och visade tecken på att vara hungrig.
Han fick lite mat och Jörgen kom in i samma veva så jag ringde Sjukvårdsupplysningen och fick rådet att åka in till akuten då han ju är så liten. Endast två månader. På dagen.
Harry hämtade sig bra, visade inga tecken på något. Var nog mest jag som var orolig. Usch vad orolig jag var..
Doktorn tyckte det såg bra ut och att vi inte skulle vara oroliga. Det kändes skönt.

Så om du läser detta Harry, Förlåt, förlåt, förlåååt!  Kram

Jag röstade inte igår heller. Jag hade tänkt poströsta då jag är skriven i Sollentuna, men det blev inte av.  Så jag erkänner. Jag är en soffliggare. Men ofrivillig sådan.

Förresten.
För ett år sedan var jag och Jörgen i New York. Eller på dagen för ett år sedan så kom vi hem efter en veckas strapats. Jag kan skriva mer om NY vid tillfälle. Lovley place. Jag vill dit igen. Men jag får väl nöja mig med Bråne ett tag...

Jag har också lite byskvaller att ta upp, men det får också komma framöver. Nu ska jag och Harry gå och se om posten dykt upp.

Pussar
Malin

Dagens bästa: Hedebyborna, del 6 på SVT Play.


RSS 2.0