090527 - tjejig? jag?

En blåsig onsdag. Vinden viner runt knutarna. Inte ens Harry slår sig till ro i barnvagnen. Blir med andra ord ingen kaffekopp ute på altanen idag... 

Blev också lite strul med min lägenhet i Sollentuna. Tjejen som ska bo där med sina barn önskar inte ha alla möbler som finns på plats. *suck* Detta betyder att jag antagligen måste åka upp ännu en gång och hyra kärra för att sedan köra hit sakerna. *pust*. Jag som trodde färden här om dagen var den sista. Ja jisses. Dessutom bir inkomsten 500 kr mindre. jaja, sällan ska saker gå väl. Kontentan är mindre pengar, mer jobb. Well. Rik lär man aldrig bli.

Lite senare, lite mer nöjd med tillvaron.
Har idag målat naglarna första gången på 7 veckor. Inte så lätt att ta sig tid till detta har jag märkt, dessutom måste man ha en plan B om Harry vaknar och jag med kladdiga naglar ska försöka trösta. Fick bli barnvagnen i groventrén med öppen dörr. Lite halvute. Vaknar han får jag försiktigt dutta på vagnen.
Snacka om tjejsnack. Hahahaha. Kanske är jag i desperat behov av det nyss nämnda.
Pure coral heter färgen. ;-)

Pussar

Bäst idag: Samtidigt som det är sämst så är det bäst. Stockholm igen. Det är ju ändå hemma på något vis.

PS: Mer tjejsnack. Var i Stockholm en "sista gång" i helgen. Städade ut lite småprylar och gjorde inventarielista. Var då en mycket snabb sväng till Kista Galleria med barnvagnen. Jörgen skulle klippa sig och jag spana lite.
På en timma hann det bli polarn och pyret sommarbody, två bruna tröjor från HM samt en HH liknande fleecejacka, en body och ett par byxor från Cubus till lille hjärtat. En tunika från Cubus till mig också. Snacka om att jag var shoppingsugen. Allt detta på en timma. Girlie? Jag?  ;-)

090520 - försäkringskassan, bra eller obra?

Som nybliven mor har jag nu mött ett av Sveriges mest utskällda instanser. Försäkringskassan. Jag kan förstå kritiken även om min egna halvringa erfarenhet av den nyss nämnda gått ganska hyfsat. Men jag måste erkänna att informationen gällande minsta lilla är diger, så diger att inte "ens jag" som arbetar med papper tycker det är lätt att fylla i eller ens förstå,
Jag har i alla fall fått betalt för två veckors sjukskrivning ("Prepartus åkommor"), två veckor föräldrapenning i april a 5 dagar/v samt barnbidrag. Härligt. :-) Framöver kommer jag leva på i runda slängar 5000:- i månaden efter att ha betalt det obligatoriska. Det kommer väl kännas men är ändå inte helt osannolikt att klara.
Nog om tråkig ekonomi.

Jag kanske återkommer senare under dagen. Nu blir det dagliga obligatoriska promenad till postlådan med Harry och barnvagn. Bor man på landet får man nämligen inte posten levererad i ett litet hål i dörren.

Kramar

Dagens bästa: Positivt besked från FK.

090519 - premiär

Bienvenue, welcome, välkommen...

Jag då i sju akter.
34 år. Sambo. Värmländska. Mamma. Rödhårig. Föräldraledig. Bokmal.
Resten får komma när det kommer.

För sex veckor sedan på dagen födde jag en liten son. Vi enades om namnet Harry. Japp, vi enades. Jag höll visserligen hårt och länge på namnet utan vidare respons från sambon men när sonen väl var född så kände vi båda att "herrejösses, det är ju en Harry". Så blev det.

Efter födseln flyttade jag och sambon (ja, han har ett namn. Jörgen) till Karlstad. Jörgen bor nämligen i ett fint hus som jag nu nästlat mig in i. Det är lite annat än 60 kvadrat i Helenelund, Sollentuna, Stockholm. I alla fall större och lugnare. Jag stortrivs. Planer för grönsaksland, blomrabatter och ruminredning finns. Dock har jag märkt att man inte har många timmar för praktiskt genomförande per dag. Därför blir planerandet där efter. Digrare och digrare. Undrar om ens en bråkdel kommer överföras till verkligheten...


Här kommer ni få följa mina planer, mina praktiska genomföranden, mina dämoner, min son, min familj.. ja allt. Jag ska försöka att inte spara på krutet. Inte heller censurera allt för mycket. Ber därför redan nu om ursäkt om jag med mina ord sårar någon. Se det som att orden är precis som tankarna, men nedskrivna. Så bli inte arga..


Pussar


Bäst idag: Lägenheten blir uthyrd. Till kommunen. Yes!


RSS 2.0