20101124 - ojojoj

Hej och hallå. Måste så här i ensamhetens stund (H och S sover) berätta lite hur pengar kan göras av med.

Jag handlade lite böcker på cdon rea. Hittade dessutom en pysselbok med namn Prinsessbröllopet efter lite surfning på nyss nämndas hemsida för 9 kronor. Jag beställde denna pysselbok tillsammans med några böcker. Pysselboken kom efter två dagar i ett separat och stort paket. För portot fick jag betala 49 kronor. Summa summarum gick kalaset på 58 kronor. För en liten fesen pysselbok som de hade kunnat skicka som brev för ett par frimärken.
Så kan det gå. Får vara aktsam på vilka internetleverentörerna har samarbete med. Man lär sig.


Kul prinsessbo för övrigt. Ska föreställa Vickan och Daniel med familj. Eller åtminstone hennes sida av familjen.
Har börjat klura på saker till årets julswapp också. Är himla kul med allt planerandet. Är bannemej det som är bäst.


Två månader kvar till julafton förövrigt. Kanske ska ta sig ett smakprov på årets julglögg från Blossa? Arabica är namnet. Kaffesmak. Mumma. I hope.


Pussar
Malla


Lyssnar på: Surrande värmeskål
Läser: Metro

20111021 - helg, eller vad är det egentligen?

Ledsen att så gott som samtliga inlägg handlar om barn, föräldraledighet och annat i samma branch men det är liksom det som uppehåller min lilla cell för tillfället. Det jag just nu sitter och förundras över är det där med att dagarna som lösdrivande föräldraledig går in i varandra. Man har ju samma lika göromål dag ut som dag in. Men det är ändå något visst med fredagar. Det känns i kroppen och det är roliga saker att se fram emot som tex Spanarna på radion, Uggla på den samma samt myset på kvällen framför TV:n. (Nu kanske ni med snuskig fantasi kommer på ytterligare en punkt men neee, så är det inte här inte. ;-)

Lördag och söndag är också bra, då är vi två här hemma och man kan stjäla en liten stund för vad man nu månne vill göra. Kanske ska ta en tur till IKEA imorgon, eller Åhlens, eller Rusta, eller ICA eller ÖB eller tjae..  ingenstans alls. Men möjligheten finns, det är skönt bara det.


Har förresten varit dop här hemma. Förra helgen. Var mysigt, men nu är det i ärighetens namn skönt att det är klart.

Kram
Malin (Stina gråter så mer blir det inte denna gång)


Läser: Mellan två böcker så jag skriver Mama, nya numret kom igår.
Lyssnar på: Uggla i P4

20111005 - förberedelser

Hejsan

Snart dags för Stina att bli en del av Svenska kyrkan. Nu är inte vi mer troende och kristna än "Svensson i stort" men att döpa barnet i kyrkan tycker jag åtminstone ska ske. Sedan får hon välja själv med konfirmation och de övriga sakramenten. Eller om det blir en annan religion, eller ingen. Jag älskar mitt barn vilket som.


Stina Elly Margareta blir namnen. Låter de okej tillsammans? Håller ni inte med så är det ändå försent att ändra. Tror jag. Var inne på Sally en sväng och det är minsann fint och tufft. Men, hon var mer en Stina. Fint och tufft det också. Det är liksom hon. Stina. :-)

Är en del att göra inför stora dagen, till på köpet troligen grisslakt veckan innan. Typiskt, men men... då kanske jag kan skippa bullbaket utan gott samvete. Får skylla på brist på utrymme i frysen. Inte så dumt.
Att dessutom 3 månaders kontroll, föräldramöte på dagis och jobb för SSTH sker samma vecka är lite typiskt.
Jag som föräldraledig har sååå mycket tid - och ork. ;-)


Kram, nu vaknar ett av de två.

Malin

Läser nu: Jussi Adler-Olsen "Kvinnan i rummet"
Lyssnar på: Tv:n i bakgrunden, passar på att byta till 24:an då barna sover.

RSS 2.0