20091031 - för 10 år sedan...

Var jag precis nyinflyttad till Stockholm. Flyttade helgen innan alla helgona in på 28 kvm vid Hötorget. Bodde där i 1,5 år. Trivdes sådär. Var för centralt för mig. Jag var också periodvis mycket ensam. Hade en "pojkvän" i Upplands Väsby men han kom och gick mest som han ville och det var jobbiga slitningar... nog om det.
Vad jag vill visa är en bild på mig som togs precis på dagen för 10 år sedan. På väg till en helloweenfest i Haninge. Det var så spännande just då. Ny stad. Nytt jobb. Ny karl. Fast lön. Jag var 25. Livet lekte, så där som det gör när man är 25...



Nostalgiska kramar

Malla

20091031 - tiden går så fort

Blev lite sur på 1. mig själv 2. recencent av boken Halva liv i Expressen. Har börjat läsa Mats Strandbergs bok, tycker den verkar mycket lovande. Googlar fram en recention från Expressen. Dumma dumma Nils Schwartz drar hela storyn. Korkat av både honom och mig. Varför läste jag den...
Men, jag ska ändå så klart läsa klart boken även om jag nu till stora delar vet vad som komma skall.
Min gamla kompis och Harrys gudmor, hon läser inte ens baksidor på böcker då de kan förstöra storyn. Så illa är det inte med mig. Måste ju veta vad man väljer läsa också. I Annas fall så läser hon inte mycket, endast sådant andra säger hon måste läsa. Då kanske man kan skippa baksidorna...

Sista oktober idag. Advent om en månad, nyår om två. Jag börjar jobba heltid om fem. Otäckt. Men sådan är verkligheten, man kan inte gå i en föräldraledigbubbla hur länge som helst.
Alla helgona idag också. Jag ska inte göra något mer än tända marschaller, ljus och annat omkring mig. Dricka alkoholfritt vin och titta på upplösningen av DVD:n Tillbaka till Eden. 80-talsnostalgi. I like it.

Nu kommer Harry och Jörgen. Back to life, back to reality.

Kramar
Malla

20091023 - klockan framåt en timma, eller var det bakåt?

I helgen byter vi till vintertid. Vi stämmer tillbaka (in) utemöblerna, alltså ställer vi tillbaka klockan. Så är det ja. Men blir det då ljusare på morgonen och mörkare på kvällen eller blir det tvärt om? Alltid är det något med detta sommar/vintertidändrandet som ställer till det i hjärncellen. Men jag tror vi drar bak klockan, morgonen blir ljusare och kvällarna mörkare. Det är vad jag tror. Jag kan ha fel.

Idag var jag, mamma och lilla Harry på Blomsterlandet. Skulle köpa något till min mormor som vi alla ska hälsa på i Karlskoga under helgen. Det blev en fin orange utekruka med ljus ljung. Jättefin. Till mig själv och min familj blev det ursnygga krukor x 2 som det stod merry christmas på, traditionell ljung, en påse Ahlgrens rattar (som Harry prasslade glatt med under shoppingturen) och en reafikus. Inte någon stor händelse i våra liv, men en händelse ändå. Det är vad vi gjort utöver det vanliga idag. Hur ser en dag ut då på ett ungefär?

06.00  Harry brukar vrida oroligt på sig och får då snutte. Han somnar gott igen.
07.00  Jörgen upp. Harry brukar få mer snutte. Sover mer.
08.00  Mer snutte. Sover ett tag till
09.00  Harry brukar vakna. Vi myser i sängen ett tag.
09.30  Går upp och klär på oss, Harry badar.
10.00  Frukost. Harry sitter i babysittern och tittar på.
10.30  Mamma surfar och läser lite. Harry börjar snart säga ifrån..
11.00  Grötstund till Harry
11.15  Harry hoppar i hoppgungan, Mamma jobbar lite eller tvättar eller dyligt.
12.00  Dax att göra sig i ordning för att gå ut. Luftar oss. Hämtar posten. Matar grisarna.
13.00  Hemma igen. Harry sover ett tag till, Mamma går igenom posten, tar kaffe, jobbar lite
14.00  En bra dag sover Harry tills nu. Han får nu varm mat.
14.30  Hoppgunga för Harry eller bus på golvet eller bus i mammas knä.
15.30  Harry får lite snutte.
16.00  Harry somnar en liten stund. Mamma fixar mat.
17.00  Pappa kommer hem. Mat för såväl gammal som ung.
18.00  Pappabus
19.00  Harry får lite snutte, somnar till lite
20.00  Harry busar med pappa
21.00  Harry får lite snutte, somnar till lite
22.20  Sportnytt slut. Alla drar sig uppåt mot nattning. Pappa läser Harrys nattsaga.
23.00  Harry sover. Snart sover även mamma och pappa.


En dag i det stora hela. Fungerar utmärkt för oss. Just nu. Vad socailstyrelsen säger om detta vete tusan.


Fredagsmys på er alla

Malla


20091016 - vad har jag gett mig in på?

Nu har jag anmält mig. Ingen återvändo. Spännande.
Dels ska jag julklappsswappa en klapp a runt 100:- (julhuset), sedan ska jag även vara med på en swapp x 24 (julswappen).
Den sistnämnda går ut på att man köper 24 paket (samtliga för sammanlagt 350:-) packar in dem och skickar till den person man blir lottad. Någon skickar då också till mig. På så vis får man ett paket om dagen fram till julafton. Kul. :)

Annars går allt här i Bråne sin stilla lunk. Höstrusk utanför fönstret. Knappt man ens vill gå ut. Harry sover i barnvagnen. Jag jobbar lite med kurssammanställnig och redovisning. Det är lätt att jobba 8 timmar i veckan, har senaste veckor blivit det dubbla så nu kan jag ta det lite lugnt med kanske 4 timmors veckor ett tag. Skönt.
Har ett annat jobb som är mer än heltid. Harry. Han sover inte så mycket på dagarna längre. Han är ju stor nu. Halvåret. Han gillar sin halvårspresent hoppgungan. Han kvittrar av skratt då han sitter i sitt platsflygplan i dörrkarmen mellan hall och kök. Hopp hopp och snurr snurr. Dessutom hoppar han då man håller honom i knät. Det blir starka ben det.

Var sista dagen att söka till högskola/universitet igår. Jag har läst många år men inte blivit något "på riktigt". Jag skulle verkligen vilja studera ett helt program. Men, men.. studera heltid utan pengar i flea år går bort. Får väl bli någon deltidskurs. Sökte faktiskt journalistik på deltid. Vore skitskoj att lära sig skriva lite bättre (eller vad man nu får lära sig). Jag läste media en gång i tiden men gav upp den "karriären". De som fick jobb var 1. de snyggaste 2. de mest "på". Jag är inget av de två. Är säkert det samma idag, men det kan vara skoj att läsa i vilket fall. Om det nu ens blir så.

Fredagskramar
Malla

Någon som kommer ihåg låten Jackie med Blue Zone, den rullar nu i mitt huvud. Underligt val, måste vara 10 år sedan jag hörde den senast...



20091015 - julswapp?

Som den själutnämnda julnörd jag är har jag anmält mig till en julswapp:ning. Ett antal likasinnade bestämmer sig för att byta julklappar. Helkul idé. :-)  Jag hoppas jag accepteras trots min ojuliga blogg...
Men vad ska man då göra/köpa och ge bort??

Vi hade tidigare en julklappsbytardag på jobbet men efter ett år av stort missnöje (hörde mest från en person) så lades detta ner. Jag tycker det var urdålig stil att gnälla på vad andra köpt... Alla kan inte ha samma smak eller idéer. Tur är ju det också... Inte blir man väl tex arg på en bror eller far som kanske misslyckats med klapp ett år? Är ju tanken som räknas. Ibland kan nästan en klapp som blev helfel vara något som känns mest i hjärtat. Som tex ett år då pappa köpte mig en handväska som hette madonna (märket). Han visste jag avgudade artisten madonna. Tyvärr var denna väska allt annat än min stil. Det gjorde mig så ont att be få byta varan. Var ju så fantastiskt gulligt av honom att gå in i en väskbutik och köpa en småprålig handväska. Så rart. Så olikt honom.

Apropå jul förresten. Jag har tidigare talat om min längtan efter ikeas julpryttlar. Såg att de lagt upp massor av saker på hemsidan under helgen. När jag sedan kikade i början av veckan så var de borta från webben. Jäkligt underligt, eller hur?

Nu äppelpaj och ikeas vaniljsås.

Kramar
Malin

Låt i huvudet just nu: Spaceman (Babylon Zoo)


20091010 - Harrydagen

Jag har precis rostat kaffe här hemma. Doftar ljuvligt. (200 grader i 21 minuter). Jag sitter som i en dimma av kafferost. Himmelskt.
Förresten. Jag är som ni kanske vet uppvuxen på landet utanför Karlstad. Inte långt utanför utan runt en mil från centrum. Min mamma och pappa var inte så mycket för att åka in till stan (centrum) vilket innebar att där var man inte ofta. Men jag upptäckte de få gångerna man var där att det luktade lite underligt. Jag trodde det var doften av avgaser. Långt senare insåg jag att det var vid Löfbergs kafferostardagar som doften uppenbarade sig. Det luktade alltså rostat kaffe. Som här just nu.
Inser nu också varför jag trivdes då jag bodde i Sundbyberg. Arvid Nordqvists rosteri luktade hemma. Karlstad.




Harry har namnsdag idag. Grattis sockertoppen! Han har fått ett fint kort på posten från gudmor Anna. Tack snälla Anna (Som själv ska bli mamma runt 1 januari).
__

Läste precis om en 13 årig liten tjej som bloggar i USA och är hur hipp och stor som helst i modevärlden.
Hon är liten som en liten sparv men uppfriskande naturlig och söt. Ingen södersminkad och sönderblonderad 13 åring med modeambitioner a la Sverige. Ni kan läsa hennes blogg på adress:
http://tavi-thenewgirlintown.blogspot.com


Lördagskramar

Malin





20091005 - Grannar, önskar man vore utan dem ibland

Första augusti flyttade nygamlagrannar in igen. Det var skönt att ha dem borta. Om man får säga så. Nu är de dock åter...
De hade/har papegojor, katter i mängder, hästar, tuppar och allt möjligt. Fast de bor på en tomt på kanske 1000 kvm.
Mycket hade de visserligen på pappas mark, men nu har han inget till övers (varken att hyra ut eller till kvinnan i fråga). Därför går nu två hästar i hennes trädgård. Dessutom mestadels på mark som faktiskt är min pappas. Alltså utan att tillfråga har hon byggt en liten hage på kanske 10 x 20 meter där de går. De har dessutom inget tak eller vindskydd. Får de ens ha det så? Får de dessutom vara så nära vårt hus? Blir endast 7-8 meter från vardagsrumsfönstret. Lika många meter från vattenbrunnen.
Det som gjorde mig mest förbannad var att då jag hade dörren öppen och Harry sov på verandan. Vad kom det för doft då? Jo, häst!

Jag gillar visserligen hästdoft, men det ska vara i ett stall och där omkring - inte hemma.

Undrar egentligen vad det är för bestämmelser för hagar i trädgårdar. Nu kan väl visserligen pappa säga till att de inte får gå där, men så kanske hagen flyttas upp och kommer ÄNNU närmre.

Ne fy fan. Vad gör man? Förlag tas hjärtligt emot.

Malin
(inte på kramhumör)

Baracken på bilden är tyvärr det första vi ser från vardagsrumsfönstret. Denna barack sa de skulle eldas upp och tas bort. Nu används den visst som förråd istället. Hästarna får inte ens nyttja den. Dessutom står den på pappas mark och han har bett dem ta bort den... Men, men...  vad står kvar. Önskar jag bodde HELT UTAN GRANNAR!!




20091005 - Har ni tid över...

..kika på Nurse Jackie på SVT Play. Kul, igenkännande och underhållande.

..baka bullar, bröd eller dyligt. Jag bakade kanel och kardemummabullar i lördags. Det var hur kul som helst. Och gott. Var så skönt att baka då Jörgen var hemma så han kunde ta hand om en liten Harry som tiggde uppmärksamhet eller var trött/hungrig.

..börja redan nu att planera för julen. Då får ni ÄNNU mer tid över för mys när andra stressar runt efter julklappar. Jag ska använda mig av internet till stor del i år. Där kan allt handlas, göras och låta beställas.

..slösurfa och läs bloggar. En del bra, andra mindre bra.


RSS 2.0