20091125 - svinis och svin

Jag och Harry var idag på vår VC/BVC och fick vaccin mot nya influensan. Ingen väntetid alls och även jag fick en injektion. Det trodde jag inte. Superbra. Svinbra. (ursäkta ordvitsen). Harry verkar ännu inte må dåligt av det hela. Själv är jag blåmärksöm på överarmen, ännu feberfri. Gött.

Jag har tv:n på i bakgrunden, nyheterna tjatar på om hur grisar behandlats och folk säger de ska skippa julskinkan pga detta. Jag blir så trött. Ska några fåtal få förstöra för dem som sköter sig. Dessutom verkar det som om de som filmat detta felaktigt angett en (fler?) bonde. Visst, det finns idioter överallt, inom allt. Men i detta fall tror jag knappast djurskyddsaktivisterna är objektiva.
De som säger sig skippa skinkan i jul, vad ska de äte istället? Kalkon? Hur har de haft det då tror du? Hur har hönorna som värpt ägg haft det? Hur har de som plockat sallad/nötter/etc haft det? Vill man hitta opassande infallsvinklar så gör man det. Men i detta fallet tycker jag ni ska ignorera aktivisterna och gynna dem som sköter sig istället.

Själv har jag en stor fin skinka i frysen som snart ska läggas i blöt. Grisen har i sommar/höst gått här i Bråne och ätit byns rester. Så grisen har varit glad, som de flesta av dem är!

Nöff!
Malin


20091124 - 24:e

Jag igen. En iaktagelse från mig. 24:e idag. En månad till julafton. Kul.

Tror detta inlägg är det klokaste, varmaste, intelligentaste jag skrivit.

Puss
Malin

20091124 - hantverkareblues

Jag har fått en son som sover gott. Det är sällan, eller aldrig tidiga mornar. Idag kom en hantverkare för att installera en kamin. Klockan åtta skulle han dyka upp. Åtta!! Så tidigt tänkte jag. Hur ska detta gå. Jag satte klockan på ringning 7.20. (Denna tid känns för mig som ca 5.20 för er andra vanliga knegare som dagligen är uppe i ottan.) Morgondrucken gjorde jag mig kvickt iordning, Harry fortfarande sussande i dubbelsängen.
Det gick ganska bra men jag insåg att snart åtta månaders föräldraledighet gjort mig ringrostig vad gäller vettig uppstigning på morgonen. Att vaka och amma och dalta på nätterna hör inte hit. Det gör man instinktivt ändå.
Äsch, vet inte vad jag ville säga med detta. Så var det i alla fall.

Ska bli förfärligt skönt och mysigt med en kamin. Kanske jag då kommer knata upp i ottan, elda lite och käka frukost där innan lille herrn behagar vakna...
Pyttsan. Dream on Malla. Njut av sovmornar, snart är det slit och släp igen. (det var min tomte på loftet som nyss talade)

Kram
Malin

20091123 - life is good

Sitter här i soffan med en kopp kaffe på bordet, en doft av blå hyacint i näsan, en liten gosse på tillfriskning i barnvagnen, en karl på tillfällig export till Umeå, en sovande katt i fåtöljen, en fungerande dator i knät, en svensk svartvit film på tv, en ny bok som väntar på kväll och läsning (Tårtgeneralen), goda julklappsideeér i huvudet, en Stockholmsresa i nalkane, en Göteborgsresa i nalkande, en kamin på ingång, ett julbord i nalkande, en jul i nalkande...

Livet är bra gott ibland.

Kram
Malin

(undrar om det är hyacintdoften som gör mig på så gott humör?)

20091118 - ommöblering o svinis o grejer

Jag har älskat det sedan barnsben. Nu är det gjort igen. Ommöblering. Denna gång var det vardagsrummet som fick sig en ansiktslyftning. Sofforna blev flyttade på för att bereda plats åt en kamin som är på ingång. Matta bort, Harryleksaker bortgallrade, dammråttor uppsugna, blommor i fönster omstuvade. Blev ganska bra. Inte superdupermega, men bra. Är också skönt att rensa lite i saker nu när det snart blir julpryttlar fram.
Undrar vad Jörgen kommer säga förresten när han kommer åter från Umeå. Är ju ändå hans hus jag röjer runt i...
__

Skulle iväg och vaccinera Harry idag. Svininfluensavaccin alltså. Men det var slut. Får bli ett nytt försök på fredag igen. *suck* Man kommer förstå att "vanligt folk" inte kommer orka pallra sig iväg för att vaccineras. Superdålig information, superdåligt med vaccin, supermycket omotivation. Just därför vill jag få Harry (8 mån) vaccinerad så jag inte behöver kräva detta av resten av omvärlden.

__

Lisbeth Åkerman blev SVTs julvärd. Jag kände inte till henne med namn, men kommer nu kanske memorera det. Hon ser rar ut så det blir nog bra. :-)
__

Kramar
Malin

PS: Se vad han växt...



20091111 - jag minns...

...då jag satt i mitt tonårsrum med kasettbandet i stereon och spelade in. Åtta timmar åttiotal med Kaj Kindvall. Jag var då 15 år.

Nu går ett nytt decennium går nu mot sitt slut. 00-talet. Vad kommer vi minnas härifrån? Det jag i skrivande stund kommer på är:

>Småkillar i underliga framåtkammade frisyrer
>Fyrans trista tv på fredags- och lördagskvällar
>Småbrudar i slarviga toffsar och säckliga gympabyxor
>All denna fashonhysteri. Sex and the city startade väl trenden?
>Vintagetrenden
>Bloggar/Facebook/Twitter/Lunarstorm etc
>iPhone/3G
>GPS
>Bugaboo och hela lattemorsagrejen
>Närproducerat och ekologiskt
>Fuglusang
>11 september 2001
>Postkodlotteriet/Bone söker fru/Dr Phil
>Platt tv
>Ekonomiska krisen 2008
>DVD boxar
>usb minnen
>...  vad mer? Hjälp mig gärna med egna uppslag.

På det personliga planet är det största under 00:
>Fick Harry
>Träffade Jörgen
>Flyttade till Stockholm
>Jobbet
>***s antabus
>Resor till Svalbard/NewYork

Kramar
Malin som minns sitt 00 tal




20091111 - tomten Malla

Nu vet jag vem jag ska tomta för. Det är dock hemligt. Det berättar jag först efter jul, om inte personen själv lyckas luska ut att det är jag, men jag ska ändå inte erkänna. No No. Ho Ho.

Vad snackar jag om undrar ni? (ser hur alla gapar av förvåning och undran, alla mina digra läsare). Jo, det är den s.k. julswappen vilken jag tidigare nämnt. Jag köper 24 klappar a totalt 350 kronor och skickar detta till en person. Denna jag nu fått namn på. En annan person skickar i sin tur 24 klappar till mig, i ett paket då. Sedan öppnar jag en klapp om dagen fram till julafton. Totalt hade 27 anmält sig så jag ska kika lite på samtliga bloggar. Definitivt kommer jag luska och försöka hitta "min" tomte framöver. Så sant som det är sagt. Jag är nöjd med den jag ska skicka till. Det kan jag säga utan att säga för mycket. Mycket nöjd.  :-)

__

Har ett tomtekit a storlek 74 här hemma nu. Ska klä Harry i denna och ta lite julkort. Sedan får den tas fram vid kommande festliga tillfällen. Advent. Lucia. Jul. Mellandag. Trettondag. Fem-tio gånger, sedan är den för liten kan jag tänka mig.
Dyrt PPB, eller vad det heter. Pris Per Bärning. Jisses vad många klädesplagg man torde ha som man använt en, två eller kanske ingen gång. Blir då kanske 500:- för en bärning. Hutlöst. Jag ska börja tänka på detta när jag köper kläder. Kommer jag inte bära plagget så jag kommer ner i en PPB på 10 kronor så ska det kvitta. Om det inte handlar om bröllopsklänning vill säga. Fan vad förnuftig jag börjar bli. Typ vuxen.

Kramar
Malla

20091102 - så var det visst november

Jörgen är några veckor i Umeå och jobbar. Det gör det genast så mycket mer ensamt här hemma. Mörkt utanför fönstren redan vid fyra-femsnåret. Och då menar jag mörkt. Endast grannar åt ena hållet, åt de övriga tre är det svart, svart, svart. Tur man inte är mörkrädd. Jag och Harry och katterna Mauritz och Norpan har det ganska gott ändå. Faktiskt skönt på ett sätt att vara ensam. Jag trivs att då och då vara själv. Jag har inget behov av folk omkring mig hela tiden. Har inte varit själv en natt sedan Harry föddes i april. (så klart har jag alltid H men det räknas liksom inte) Första gången var ett par nätter förra veckan, nu hela denna och hela nästa. Jag kan gå och plocka under kvällarna, behöver inte tänka på att någon ska upp och jobba imorgon. Jag kan då och drösa bäst jag vill. Skönt. MEN, missförstå mig rätt. Jag har mycket hellre Jörgen här. Får bara se det positiva nu då jag och Harry är allena...

Testar just nu i min ensamhet en julmust från Three hearts, Krönleins bryggeri i Halmstad. Jag är lite av en mustsnobb. Gillar de flesta sorter men en del mer än andra. Denna var helt okej, inte så söt. Säkert utmärkt till julmaten.

Nu verkar Harry missnöjd i sin hoppgunga. Får gå och se efter.

Kramar
Malla

RSS 2.0