20090831 - sommaren är kort

September imorgon. Sommarmånaderna är över. Jag som skulle hinna med så mycket.
Jag skulle ha så mycket tid över. Då man är hemma och "ledig" bör man ha tid över.
Jag skulle ha hunnit läsa DN varje dag, lyssna på sommarpratarna, gå långa barnvagnspromenader, läsa flera böcker, bli brun om benen, göra sylt och saft, resa runt och semestra, få en perfekt trädgård, baka bullar. Listan är lång.
Jag har mer höstångest nu som föräldraledig än tidigare. Jag inser att detta är sommaren jag fick ledigt innan pension, och vad hann jag med? Ja du, endast en bråkdel av det jag hade hoppats och planerat för.
Jag klagar inte. Missförstå mig rätt. Jag har haft mycket mystid med Harry. Vilket jag får betalt av staten för(om nu 7000:- kan räknas till betalt). Men det hade varit skoj med kanske åtminstone ett brunt ben?!

Sommarkramar
Malla

Dagens bästa: Insåg att Kungsgatan går på SVT imorgon som matiné. Den ska jag se.
Dagens sämsta: Den där malande huvudvärken, vill den aldrig ge sig?
Dagens låt i huvudet: Papa was a Rolling Stone

20090827 - god litteratur?

I min familj är det ca 60% som läser böcker. 30% som läser mer än resten. Det är jag och pappa.
I min pojkväns familj är det 25% som läser, men sällan. Vart jag vill komma med denna uppradning av siffror är till några ord jag hörde igår vid en tillställning. En person som inte läser böcker alls uttalade sig om deckare som skräplitteratur.
Jag hörde endast den meningen av diskussionen då jag satt i soffan och ammade men den har dröjt sig kvar.
Hur kan man som icke-läsare ha åsikter om bra eller dålig litteratur? Skulle vara ungefär som om jag uttalade mig om motorn i nya Forden. Men jag kör aldrig Ford eller ens andra bilar. Har inget körkort.
Det tyckte jag var dålig stil. Jag tog lite illa vid mig. 

Well, well. Alla får väl ha sin åsikt. I vilket fall så läser jag nu "Utan ett ord", Linwood Barclay. Inte superbra men okej. Läste innan dess Nessers "Maskarna på Carmine Street" . Den var bra. Älskar Nessers språk. Älskar Nesser.

Kram
Malla

Dagens bästa: Harry som kiknar av skratt då mamma sjunger. Är det roligt eller illa framfört tro?
Dagens sämsta: Jag är så trött, så trött...




20090823 - Dagen efter

Igår döptes Harry. Inte för att vi är så vidare religiösa eller troende men det kändes ändå som något vilket hör till traditionen. Ångrar definitivt inte valet. Var en mysig ceremoni vilken säkert var jobbigast för oss som föräldrar. När vi tågade ut till tonerna av "Det vackraste"  brast det för både mig och Jörgen. Tårarna rann. Harry skötte sig i alla fall exemplariskt. Var först i fadder Annas famn och tittade nyfiket omkring sig, prästen tog sedan vid och ett litet ljud kom då prällen kom till "..heliga andens namn" men det var då allt. Han är duktig vår lille Harry Bo Oskar Holmqvist Hedlund
   

Värre var det en timma innan vi skulle vara i kyrkan. Det var varmt ute och man blev svettig av att fixa förberedelser. Dessutom blev man till slut vrålstressad. Troligen kände Harry detta på sig för han verkligen gallskrek vad man än gjorde med honom. Han anade helt klart något lurt var på gång.
Efter en dusch och snabbsminkning (naglar filade, bodylotion, dofta gott o hårfixning hanns inte med) samt en liten tutteslick så bar det iväg. Vi hann. Harry var på lysande humör, likaså vi.

Eftermiddagen/kvällen var sedan utmärkt. Solen sken, maten var god, tipspromenaden lagom lång, tårtorna fina, folket glada. Ja, det var verkligen en lyckad tillställning. Det tyckte även Harry. Han satt med oss i mössa och yllefilt ända tills John Blund tog över. Det var verkligen Harrys dag.
   

Kramar
Malin

20090817 - favvisar

      Favorit alla kategorier: Lilla gossen Harry

     Favoritinköp: Odd Molly väska jag inhandlat som 35-årspresent åt mig själv

    Favoritkillar: Mina älsklingar J och H

 Favvoblommor

     Favoritpryl sommar 09: Gummistövlar, 149:- från Rusta

     Favoritgosisar: Missarna M och N

     Favoritläsning: Håkan Nesser. Senaste boken damp ner i brevlådan här om dagen.


  Nu måste jag fixa inför dopet, dvs sluta favorisera. Blir mer ord nästa gång. Lovar.

Kramar
Malla

Dagens bästa: Still to come? Klockan är endast 12.

20090812 - lattemorsa, lantismodellen

Jag är på god väg att bli en lattemorsa. Lantmodellen. Jag sitter inte på något trendigt fik med mina väninnor med accessoarerna bebis och bugaboo-vagn. Nej jag är mer en lightversion, en bonnvariant, en lantismodell.
Jag gör egen latte från egen espressobryggare (Födelsedagspresent från Älsklingen. Tusen tack), fyller min Starbuckstermosmugg (Present från brorsans Parisresa. Tack tack) och stoppar muggen i min lattehållare (julklapp från Älsklingen och mycket använd. Superduper.) och ger mig ut på byn. Det än lattemorsan Malla det.

Väl ute på byn finns det några typer man kan råka på. Några av de vanligaste är:
Den rökande utesittaren. (Sitter el står i ur och skur med sin cigarett utanför dörren. Är en mycket social varelse, men som tur är står den oftast och pratar i telefon samtidigt som nikotinet avnjuts)
Den socialt törstande pensionären. (Vanligast förekommande i byn. Man får passa sig för att inte fastna i deras klor, dvs de vet när du går ut och de sitter och lurpassar. Fastnar man får man ofta en dos byskvaller. Det är visserligen inte dumt)
Den arbetslöse/deltidsarbetande/sjukskrivne/föräldraledige. (Samtliga verkar njuta av sin tillvaro. De har projekt på gång och inte så sociala som man kan tro.)
Jobbande bonden/hantverkaren. (Swischar förbi i tid och otid med sin firmabil eller traktor. Måste vara ett
störtskönt  glassarjobb ;-) )

Ne, dax för 11 kaffet, postpromenaden, grismatning och en gnutta sol.

Kramar
Malla

Dagens sämsta: En förbenad huvudvärk som inte vill ge sig. Väderskalle eller den rackarns ägglossningen som är åter?
Dagens bästa: Vakna av en kvittrande unge brevid sig. Oöverträffat.

RSS 2.0