20090723 - Torsby

I walked down the memory lane...

Järnvägsgatan, Stjärnan, Örnen, Björnidet, järnhandeln, sibyllakiosken, wienerkonditoriet, pizzeriorna, billighetsaffären, Stjerneskolan, elevhemmet, mediahuset, finnkulturcentret, dammen, systembolaget, tantaffärerna. Allt var sig likt.
Ungdomarna åkte skabbiga mercedes uppför Järnvägsgatan. Igen och igen. Det var precis om läsår 1992-93 då jag gick Mediautbildning i Torsby. PuMu. 1 år. Fan vad kul vi hade. Det är runt 17 år sedan nu. Fan vad åren går. 17 år.

Åkte vägen genom Sunne tillbaka. En helt annan känsla där, trots litet så mer puls. Mer modernt. Torsby är kvar i tidigt nittiotal.

Kram
Malin

Dagens sämsta: Ska idag på teater och lämna Harry första gången under några timmar. De timmar han är som kinkigast. Får se hur detta kommer gå. Dessutom träffar han inte farmor och farfar så ofta. Jag är lite orolig.

20090721 - skittles I love

Fyra påskar skittles fick jag idag. Som bästaste födelsedagspresenten i förskott. Två wildberry, en original och en sour. Underbart. De ska jag äta andaktligt vid tillfälle. Poya, en gammal klasskamrat till Krille som blivit en god vän med hela vår familj har nyss kommit åter från Phoenix, USA. Jag är så lycklig över godiset han hade med. Bjöd med honom på dopet också. Han har aldrig varit på ett sådant. Då måste han så klart uppleva detta.

Jag har beställt en kamera. En digitalkamera som är som en systemkamera men ändå inte. Canon powershot G10.
5500 riksdaler. Men det är det värt att ha en bra kamera nu när man ska fota en liten söt kille mest hela tiden. Är då tråkigt om korten inte blir bra. Väntar med spänning på denna..  Beställde först från ellos då de hade den inne, men det visade sig att de levererar inte paket till en adress man inte är skriven på. Så den kameran ligger i Sollentuna och väntar på att bli skickad åter. Jag beställde sedan från ett pajasföretag i Varberg för ca 10 dagar sedan, har ännu inte sett att det skickats, så jag har avbokat ordern. (Via e-post fick jag meddelande att de har full mejlbox så den vägen gick inte) utan det fick bli via ett formulär de har på nätet. Tur jag inte betalt något där utan endast beställt via postförskott. Så jag VILL nu ha kameran snabbt så jag lade en order hos siba. De borde vara tillförlitliga och snabba Hoppas. Hoppas.

Harry har blivit så stor. Värsta långa söta killen som pratar (jollrar) högt och länge med dem som visar intresse. Tänka sig...  Helt otroligt att vara med om en liten killes uppväxt. Man blir glad, stolt, rörd, lycklig och massa annat flera gånger om dagen. Det borde alla som vill få uppleva.

Kram
Malin

Dagens bästa: Efter Harry så skittlespåsarna?


PS: Vart tar tiden vägen? Jag som ska lyssna på Sommar i P1 och göra det, och det, och det... Vad har blivit av? Tjae... nada.

20090714 - 3 år

Imorgon har jag och Jörgen varit tillsammans i tre år. På så lång tid har vi bott tillsammans så gott som hela tiden, fått en liten son samt två kattkillar.

Shit.. skrev tio minuter till (alltså massa text men den försvann).  Får bli en annan dag. Nu sussa. Snart tre år som sagt. Inte för att det kommer uppmärksammas. Men det vore kul.. Har fått blommor en gång, när jag fyllde 32 och vi nyss hade träffats. Vore kul med något sådant igen. Eller frukost på sängen. Antar det blir som vanligt. Han går upp och lämnar mig ammande med Harry så jag måste ta morgonbestyren med honom. När jag är klar har J ätit klart frukosten och på väg ut för att snickra. Inte optimalt..  Borde ändras för att hålla livet ut, eller?

Kram
Malin

Dagens bästa: foton på posten

20090703 - katten från helvetet

Jag gillar katter. Det gör jag verkligen. Men nu är måttet rågat. En okastrerad hane har vid flera tillfällen gått in i vårt hus och demonstrativt kissat (en gång vad jag sett) på ett tjockt fint överkast samt flerfaldiga gånger "sprutat" rakt bakåt så där som de gör för att markera revir. Idag kom han in igen och gick direkt till maten. Jag lät honom hållas, för han är ändå bror med vår Norpan. Man hoppas ju att deras marskatteri borde gå över, är ändå juli. Han åt maten - kom sedan in där jag satt och strök på ett oroande sätt bakom sofforna. Jag försökte schasa ut honom, jag hann bli riktigt svettig och förbannad på kuppen. Till slut tog jag honom HÅRT i nackskinnet i hallen när han precis var på väg att kissa/spruta mot en fotölj, jag kastade ut honom från verandan. Jävla katt. Jag ansvarar snart inte för vad jag gör.

Är ju 30 grader varmt ute och man måste nästan ha dörrar öppna. Att man sedan har en liten bebis och massor av saker (en del inte alls billiga) på golven gör ju inte saken bättre. Grrr...
Någon som har ett bra förslag till vad man kan göra? Jag tvångskastrerar snart kattjäveln. Eller något värre...

Kram

Dagens bästa: Still to come

PS: Släktingarna var ju riktigt trivsamma...
PS2: Tror Älsklingen gillade hänget han fick, jag hoppas innerligt på det i alla fall...

20090702 - släkt

Idag, typ 5 månader försenat ska min Älskling Jörgen få sin födelsedagspresent. Jag hade planerat gå ut och äta på restaurang Grill (BRA restaurang i Sthlm) på födelsedagen, men han blev sjuk och sedan jag med mina graviditetskrämpor, sedan Harry... så tid har inte funnits, Men nu. Fast det en helt annan sak, ett vackert silverhänge med HARRY och MALIN ingraverat. Finns plats för två namn till...  ;-)
Hoppas han inte läser detta förresten. Vore ju trist. Men jag tror inte jag har några läsare så vad tusan.

Ska nu ta ett djupt andetag och gå hem till mor o far (två hus bort) och hälsa på ett par släktingar, träffar dem inte så ofta men de har en tendens att ta så mycket av ens energi. Hoppas på annan känsla idag.

Kramar

Dagens bästa: Klockan är ju endast 11 ännu...


20090701 - juli

Ny månad. Harry blir 3 månader. Michael Jackson är död. Jag blir 35 år. Vädret är varmt. Hälsan är god.
Jag har med andra ord inte mycket att klaga på. Skulle vara Michaels död i så fall, men det kändes som han länge var på väg mot detta mål. Ett långt utdraget självmord som någon sade...

Vet ni, underliga saker har hänt. Jag hittade en fyrklöver för ett par veckor sedan. Bara så där på gräsmattan fick jag syn på den. En vecka gick sedan såg jag ytterligare en, samma dag ännu en. Sedan dagen där på en till, sedan ytterligare en och så igår ännu en. Är det inte underligt... Antingen väntar en gigantisk skatt på mig eller så håller klövrarna på att muteras om till just fyrklövrar. Jag hoppas på det förstnämnda. Några sköna tusenlappar på kontot vore inte fel. Då skulle jag vara hemma under många år och skaffa mig några fler barn. Fler söta rödhåriga små krabater... 

Sköna tider nu förresten. Affärerna säljer färskpotatis och jordgububbar. Smultron i dikeskanten och solen skiner och det är riktigt sommarhett. Dessutom har både mamma och Adde semester. Det är lite roligare då när det alltid finns någon hemma, jag är inte helt ensam i Bråne. Och snart har Jörgen semester, mysigt, :-)

Idag ska Adde ha en pooldag. Sitta i solen och jäsa med en sangria i handen och titt som tätt slänga sig i poolen. Jag och Harry får hänga på lite, Harry  sin babypool och jag solbadandes utan sangria i handen, men väl en bok.


Kramar

Malin


Dagens bästa: Harrys ursöta grå body och så klart kroppen som bodyn sitter på.


RSS 2.0