20090925 - bok o prat

Har börjat läsa Blonde av Joyce Carol Oates idag. Har länge sneglat åt den. Hört mycket. Nu ska det ske. Hoppas jag. Jag är nämligen bra på att börja på böcker, sedan kanske de inte känns så bra då avtar intresset och jag lägger undan dem.
Senaste boken jag lade undan var Hypnotisören. Ni vet sommarens stora litterära snackis. Jättekonstigt språk periodvis. Jag vill att det ska gå lätt att läsa. Vara kul. Inte tvinga sig igenom. Då kan det kvitta.
Läste ut Läckbergs nya bok här om dagen. Den är lättläst, nästan för lättläst. Kul underhållning. Skulle nästan vilja att hon gjorde mer djuplodande delar. Men det kanske kommer.

Har ni förresten varit med om att någon vill låna ut en bok tilll er. En bok som står som nummer 10, 20 eller 50 bland er läsprioritet. Men man har inte hjärta att säga detta... "hmm, ne den boken tycker inte jag verkar vara så kul." Det ska jag lära mig att våga säga. Inte fega. Har nu Obamas memoarer här som en granne lånat ut. Detta pga min feghet. Jag borde tvångsläsa och stå mitt kast.

Nog om litteratur.


Tänkte på en sak här om dagen då jag talade med en läkare från jobbet. Jag reagerade på vilken utpräglad stockholmska han talade. Då insåg jag att jag nog varit i Värmland ett bra tag. (För länge?) 
Jag tänker inte heller längre på att det talas värmländskdialekt omkring mig. Man blir snabbt van. Mormor sade till mig då jag "flyttade" hit igen för föräldraledigheten att det var bra jag kom hem. Jag hade ju börjat prata värsta stockholmskan. Hahaha. Tror jag numer skiftar dialekt beroende på vem jag pratar med, eller åtminstone skärper till mig då jag talar med en utomlänare.

Dagens tre
1. Önskar jag vore på Bokmässan
2. Önskar jag hade fått lön, får visst i efterskott numer
3. Kommer inte på..  Harry vrÅLAR i bakgrunden

Kramar
Malla



20090924 - en harryblogg har anlänt

http://harrysblogg.blogg.se/

Startade en liten "filialblogg" idag så jag och lilla raringen kan sitta och blogga samtidigt. ;-)

Pussar
Malla


20090922 - tryckfelsmalla

måndag, september 21, 2009

Omslagspojke för Åhléns





Världens sötaste omslagspojke bland reklamen i er postlåda idag! Nu har nämligen Åhléns bokreakatalog gått ut till alla hushåll, och jag och Charlie har fått äran att sitta på omslaget.

Han skötte sig som ett riktigt proffs. Lite jobbigt ett tag iof när han krävde att omklädningsrummet skulle målas i babyblått om samt att vällingen skulle serveras på silverbricka.... Men vad fasiken. Lite divalater har man väl rätt att ha när man är supermodell för första gången.... ;-)

Skall komplettera inlägget med bilden sen så fort jag hunnit minska ner storleken på den....
Nu uppdaterad med bilden - klicka på själva bilden så får ni upp den större. - Ser ni hur fokuserat han jobbar? ;-) De fina Åhléns-kläderna fick vi för övrigt behålla. Jättefina!
upplagd av Camilla Läckberg | 18:36

9 kommentarer:
Anonymous Malin, Harrys mor sa...
Vad mycket kuk ni får vara med om. Kul för lilla Charlie att ha fina kort från sin barndom. :-)
7:18 em  
Blogger Camilla Läckberg sa...
ha ha ha ha ha ha - det var dagens roligaste felskrivning...... ha ha ha ha ha
7:33 em  
Anonymous Hanna sa...
HAHAHA :D

Tänkte bara att jag skulle kolla på wikipedia om dina böcker lite snabbt innan, och där nere där dina böcker står får du nog fylla i om "Fyrvaktaren" nu :D (den är "röd")
7:40 em  
Anonymous IM sa...
Hej Camilla,

Vill först och främst gratulera dig för alla framgångar. Det är du väl värd. Jag har haft en funderingar hur din första bok kom att utvecklas? Hade du historian i dig innan du tog skrivarkursen eller var det något som växte fram i och med kursen?

Känner lite igen mig i din tidigare situation, arbetar själv som ekonom men drömmer om att skriva.

Allt gott/I
7:53 em  
Anonymous Malin, Harrys mor sa...
whopps, vad tokigt det blev...
Typiskt att det blev en sådan "passande" mening av det också. Tokigt. Men kul. Jag har svårt att sluta skratta. :-)

(gissa att jag läst igenom - och förhandsgranskat - detta svarsmeddelande ett par, tre gånger)
8:27 em  
Anonymous Charoline sa...
haha (kommentaren innan var ju lite rolig)

men som hon sa: kuL med extremt väl tagna bilder.
11:06 em  
Anonymous Anonym sa...
Oj då! Det blev nog lite fel där Malin.....men kul blev det ju! :)

Ser framemot posten idag då Camilla! =)

Susanne i Uddevalla
10:06 fm  
Anonymous Anonym sa...
Finaste Camilla, har sträckläst Fyrvaktaren, så himla bra!!!
så hem o skriv på nästa!!
Ha det bra
kram
Annette i Skillingaryd
12:18 em  
Anonymous Anonym sa...
Du gjorde nog helt rätt som tackade nej till Kändisdjungeln, Camilla.Fy farao säger jag bara. Däremot hoppas jag mycket på att få se dig i nästa omgång av Let´s dance. Du är tydligen rätt bra på att dansa har jag hört. Och det verkar ju så himla kul. Vi är nog rätt många som kommer att rösta på dig.
Sophie
12:53 em  

20090921 - en dag i mitt liv. Jag heter Malin.

Dagen i bilder och punktform.

* Glömde avboka månadens bok, och vad kom. Jo, en bok av Bodil Malmsten (någon jag inte läst då hon inte verkar vara så kul enligt min okunniga åsikt) där hon hyllar anteckningsböcker i en bok i just anteckningsboksform. Den måste jag behålla. Ni som läst min blogg har kanske sett tidigare inlägg där jag vurman för just anteckningsböcker. De är för mig starten på allt nytt.
Jag har förresten beställt en personlig almanacka. Den borde komma när som helst. Behöver få lite stuktur på tillvaron och skriva upp mina arbetade timmar på annat än lösa lappar (som försvinner eller läggs i någon hög. Återvinning eller "ta tag i-hög" är de vanligast förekommande i detta hem).


* Harry har allt mer börjat äta mat. Med glad aptit sväljer han allt från rotfruktspuréer till fruktmos. Eller heter det fruktpuré och rotfruktsmos? I vilket fall, en sak känns lite konstig. Man mosar låt oss säga morot och får den lite lös. Vad gör jag sedan, jo, jag tar fram ena bröstet och börjar handmjölka. I köket. Det känns tokigt. Man hoppas ingen ser. Kossan Malla.



* Har nu skickat ut tackkorten gällande Harrys dop. Han är så söt på bilden. Lik mig som liten säger de. Inte undra på han är söt. Hoho, som tomten säger.
  


* Var i New York för ungefär ett år sedan. Köpte där Dean and Delucas SOHO blended kaffe. Jag svor för mig själv då jag kom hem och insåg det var hela bönor. Därför har paketet stått. Nu hittade jag det nyligen och blev superduperglad. Har nu en espressomaskin som maler hela bönor. Dricker därför SOHO coffee här om dagarna. Lite lyx bland vardagens soppåsar, flugor, smutstvätt, bajsblöjor och annat småtrist.



* Denna helg var åkern här bredvid riktigt trivsam. (Vi har åker på två, nästan tre sidor om tomten) Den var nytröskad och all halm var borta så man kunde gå på den. Jag och Harry tog lagom skumpiga promenader. Såg vårt och grannarnas hus från en annan vinkel. Kunde dessutom palla goda Åkeröäpplen från Georg o Karin. Hehe.
Men nu är dumma arrendebonden framme och plöjer upp vår braiga promenadmark. Grrrr.  En helg fick vi.

 

Det var denna dagen. En dag i mitt liv. Jag heter Malin.
Kramar


Dagens post: La Redoutereklam, DN-räkning, Jotexreklman (julprylar i, så den gick inte direkt i sopen), DN, NWT, Foton från Fujidirekt samt Månadens bok. Jörgen fick en sotningsräkning, den ger jag med varm hand till honom. Killgrejer liksom ;-)


20090919 - del 2

Kände att Harry började få en tand igår. Aj aj. Jag bävar för den dag då han nyper till och drar med en vass tand på plats. Aj aj. Gör ont som tusan även utan tand. Aj aj. Förstår de som slutar amma då de sex månaderna gått. Jag ska försöka amma ett tag till, med mat som komplement. Kan vara bra i dessa influensatider att så länge det går just amma. Är lite mysigt också. När det inte gör ont.

Så här ser det ut i trädgåren i Bråne där sör just nu. Elkabel ska ner. Ser ut som en stor lång grav.   
Jörgen inspekterar gräverierna.



Broder Magnus gräver. Eller styr grävaren.


Graven. (eller Har jag läst för mycket deckare?)


Där kom han också. Sovandes och ovetandes. För tillfället iaf...

Kramar
Malla
(just nu är julfeelingen långt borta. Är sol och 20 grader här.)

20090919 - jul, jul stålande jul

Jag älskar julen. Har så alltid gjort. Jag myser bara vid tanken på att snart få bläddra i brorsdotterns jultidningskatalog. Hur jag med benen i kors i soffan med en mugg kaffe lugnt och stilla bläddrar mig igenom härligheten. Vad som ska läsas i jul och vad ska korsordas i. I ärlighetens namn är det mycket tråkigt i katalogen, som norgehistorier och fisketidningar. Men någon pärla ska man väl hitta. Jag ser fram emot detta.

Jag ser också fram emot att få prova årets Blossaglögg. Clementin. Jag har redan bokat in två flaskor. I fjol drack jag nog bara en liten kopp starkvinsglögg. Ne, jag smakade nog bara. I år kanske jag kan få ta två koppar åtminstone. Och en sherry. Det är något speciellt då glöggflaskorna korkas upp och hälls på värmning. Doften, känslan, smaken.

Jag har också börjat tänka lite på julklappar. Med min begränsade ekonomi gäller det att inte handla allt i december. Strunta i klapparna kanske många tänker, men nej. Varför då? Jag ruinerar mig inte. Jag tycker det är så enormt skoj att handla, att planera, att försöka hitta den där perfekta saken. Att sedan se öppnarens min. Det är jul. Är dessutom trevligt att få. De som säger de inte vill ha några klappar. De ljuger. Det tror jag bestämt.

Jag har en arbetskamrat som berättade att hon också varit barnsligt förtjust i julen. Som mig kan jag tänka. Sedan när hon fick sin son. Ja då blev det ÄNNU värre. Herregud. Jag bävar för hur jag kommer bli. Snart blir det väl tomtar och bling bling i hela huset, PÅ hela huset. Fast. Julen är mer en känsla. Det kan vara ett russin, en clementin, en kopp med glögg. Inte den där datorn eller dyra presenten. Det är mer mys och omtanke.

Julkramar
Malla

PS: Borde inte IKEA börja plocka upp julsakerna snart?

Sondtrack of the day: jul, jul, strålande jul


20090915 - Anna Anka, vilken jävla seriefigur

Jag har inte 3:an men kunde inte motstå Hollywoodfruar (Måndagar 21.00 TV3). Harry och jag tittade i morse på TV3-play. Harry grät och jag gjorde nästan det samma. Vilken hemsk människa hon verkar vara. Anna Anka. 38 år men såg minst 10 år äldre ut. Mager som en sticka och elak så man får hicka.  (Börjar prata i rim, småbarn gillar det). Hon talade bla nervärderande om Arnes fans (undrar om hon förstår vart pengarna kommer ifrån?) och sin nanny. Jag finner inga ord. Tror inte hon har många vänner.
De två andra svenska Hollywoodfrarna var riktigt rara i jämförelse. En lite korkad "trashrik" och den andra med huvudet på skaft men tyvärr allt för LA-plastig. Helt klart ett program man kommer älska att hata. TV Tips från mig.

Idag på posten kom lite godbitar. Fick Olle Ljungströms cd" Bäst". Låtarna Norrländska präriens gudinna & En apa som liknar dig. I like! Även två premier från Vi Föräldrar damp ned innehållande en Harry-body med text 2009 samt en filt. Vidare så fick jag tidningen Elle. Dock insmetad i något schampovaruprov. Hoppas man kan få en ny.
H&M katalog fick jag också samt ett vidarebefodrat brev från jobbet gällande en webmässa. Posten har blivit en stor del av min vardag. Den stimulans jag får från den stora världen utanför Bråne. Förutom den virtuella då...

Kramar
Malla

Soundtrack of the day: En apa som liknar dig
Smell of the day: White Patchouli


20090913 - hur kan man säga något dyligt?

I mina mörkaste stunder tänker jag tillbaka på elaka saker människor sagt till mig. Orden har sårat som taggar, nej, spjut i hjärtat. Ändå verkar jag vilja vårda minnena. De kanske ger en slags styrka ändå. På ett sjukt, skruvat sätt...

Några av dessa korkade ord som mina öron och kropp lidit av är:

"Du skulle bli en perfekt flickvän om du åt Kellogs special K"
Detta sagt av en kille jag strulade med en period. Kellogs special K-reklamen rullade på TV och en kväll på krogen då han visade mer intresse för min kompis än mig sade han dessa ord.
Jag blev paff och ledsen men visade inget. Först efteråt kom jag på, vad sa människan egentligen? Skulle man börja banta för en sådan persons skull. Never ever.

"Stackars dig som får dra stora tjocka Malin"
Sagt av min styvfarmor då jag och en kompis drog varann i pulka. Jag var max 12 år och hade väl börjat förstå att jag var större än min kompis. Men de här orden kändes så elaka. Speciellt då de kom från en vuxen. Kommer ihåg att min kompis blev ställd och försökte avdramatisera det hela. Jag förlorade min respekt inför denna kvinna efter detta.

Nu handlar de två exemplen om mitt utseende. Ni uppmärksamma kanske kan tycka/tro att jag har hang-ups gällande detta. Så är inte fallet. Skulle vara en omedveten sådan i så fall. Visst, en fit kropp vore väl nice. Men då skulle jag också vilja ha blont hår och gröna ögon och långa fina fingrar och vita tänder och persikohy. Nu är så inte fallet. Jag är den jag är. Kanske pga dumma saker folk sagt och gjort mig.

Kramar
Malla


PS: Om jag till någon av er sagt elakta ord ber jag här tusen gånger om ursäkt. Definitivt inte min mening.


20090911 - idag kör jag vintage

Ytterligare två inlägg från min lunarblogg kommer här.

20030812
Tis 12 aug 2003 10:30
Övrigt, 16 läsare totalt
Det finns saker som man liksom bara kommer ihåg. Minnena kanske kommer bleknas med åren men de kommer alltid finnas där. Garanterat.

--> 28 februari 1986 blir Olof Palme skjuten. Jag minns så väl morgonen efteråt. Jag var då 11 år. Det var en lördag och min mormor och moster var hemma hos familjen på besök. Jag steg upp och var inställd på att käka frukost framför tv:n. Hette det lördagsmorgon? Vi barn hade några moment i programmet som man inte ville missa. Denna morgonen var det inställt. Min moster berättade att Olof Palme blivit skjuten. Jag trodde hon skojade. Men sedan såg man kvällstidningarna och de extrainsatta programmen på TV. Jag hade väl inte världens koll på Olof Palme och hans politik. Men man hade ju sett karikatyrer och folk ogillade honom. Som pappa tex. Mormor och moster gillade honom mer. På den nivå var ens kunskaper. :)
[Kuriosa: 15 år senare kom jag att bo under två år några ynka metrar från hans mordplats]

--> 5 april 1994. En av de största av dåtidens musiker hittas några dagar senare död. Kurt Cobain. Jag minns hur jag satt hemma och tittade på tv med pappa då nyheten kom. Då och då tidigare hade man iof sett löpsedlar om hur han försökt ta sitt liv. Nu hade han tydligen lyckats. Tragiskt som fan. Han var bara 27 år.
[Kuriosa: --]

--> 28 september 1994. Gick vid denna perioden på folkhögskola i Karlskoga. Hade engelskalektion då vår lärarinna berättade om en båt som gått under. Man blev helt stum. Inte minst då man själv bara någon vecka tidigare åkt med liknande båt till St:Petersburg. Otäckt som fan. Försökte få tag i en kvällstidning men alla var slut. Så det fick bli att kika på TV och rysa. Visade sig senare att en kille som gick i min engelska klass på gymnasiet [en fjäskande jäkel] var med på båten och tyvärr avled. Det gjorde det hela mer reellt för mig. Usch.
[Kuriosa: Idag jobbar jag med vissa nyckelpersoner som var med i räddningsarbetet]

--> 31 augusti 1997. Dianas död. Det var en urvarm söndag. Min förstfödda brorsdotter skulle döpas. Jag skulle senare på kvällen med tåget till Umeå för att börja studera där uppe. Min lillebror ropade på mig och sade lite retsamt, som om det roade honom ”Vet du vem som är död?”. Jag gissade på Astrid Lindgren. Men sedan slog han på tv:n och visade mig. Det kändes verkligen overkligt. Speciellt då man typ dagen tidigare kunde läsa i blaskorna att hon nu var nyförälskad å hela den baletten. Behöver jag berätta att detta blev det största samtalsämnet på dopet?!
[Kuriosa: --]

--> 11 september 2001. En arla höstdag. Jag var som vanligt på jobbet och radiokanalen P3 fyllde rummet som det så oftast gör. På eftermiddagen någon gång kom det en första rapport om att ett propellerplan hade flugit in i world trade center. Man undrade vad det var för tok. Sedan kom en ny nyhetssändning. En helikopter hade kört in i pentagons högkvarter. Va fan händer tänker man. Sedan kom nyhetssändning efter sändning om att det visst inte var ett propellerplan utan något större. Gissa om man hade hjärtat i halsgropen. Jag gick och berättade det för min kollegor. Ville liksom prata av sig. Sedan kom rapporterna om att ett torn rasat. Sedan ett till. Fatta vilken jävla grej. Man blir berörd och upprörd fortfarande.
[Kuriosa: --]

Tyvärr kommer man väl uppleva flera dagar som de jag nyss räknade upp. Men även positiva sådana. Och några privata liknande dagar finns också, men dem skall bara finnas i mitt minne. Inte ert. :p

/M
20030911
Tors 11 sep 2003 09:36
Övrigt, 18 läsare totalt
Två år sedan det hände i New York. Nu händer något hemskt igen. Vår utrikesminister blir nedstucken på ett varuhus och gärningsmannen går fri. Hon avlider dagen efteråt, som idag. Detta är nog ett sådant minne som man likt tidigare dagbok jag skrivit alltid kommer att komma ihåg.
Och jag som igår flinade lite elakt åt det hela då de i medierna nämnde att hon bara hade blivit knivstucken i armen. Och att hon då hamnade på akuten på KS som tidningarna skrev skulle läggas ner. Lite ödets ironi tyckte jag. Nu tycker jag inte det är så ironiskt längre. Tragiskt som fan är vad det är.
Att man dessutom ser hennes nuna på var och varannan valaffisch, och dessutom på en annons här på lunar just nu i detta ögonblick jag skriver detta. Overkligt.

Sad but true!

/Malla

PS: Akutens årliga galej på Patricia i kväll. Återkommer om detta. :)

PS2: Faaaan va de kryllar av poliser här idag.. :(

Kramar från Malin anno 2003

20090909 - en hel radda med nior

Två år på sig att få något magiskt minne till en hel radda likadana tal. Inget speciellt hände varken 2/2 -02, 3/3 -03, 4/4 -04, 5/5 -05, 6/6 -06, 7/7 -07 eller 8/8 -08. Inte heller 9/9 -09 vågar jag påstå. Om nu det är så viktigt.

Kom här om dagen att tänka på UGL-kursen jag gick för runt ett år sedan. Det är lite magiskt hyssjande runt denna kurs, som att man först bryts ner för att sedan åter byggas upp. Hjärntvätt. Mentalt jobbigt. Internat en vecka med jobb in på småtimmarna. Som om man skulle bli en perfekt ledare och bete sig pedagogiskt korrekt efter avslutad vecka. Min förra chef var utbildad UGL handledare och inte fan var hon en perfekt ledare. No no.

Visst, veckan var jobbig. Det var gruppdiskussioner, reflektioner och komplikationer 24-7. Jag var i vecka 13 och enormt hormonstinn och avslutningsövningen fick mig att hormon-storgråta. Det enda en klasskamrat sade var "du har ditt bästa framför dig" så började jag hulka. (övningen gick ut på att två och två berätta för varann den respektives bra och eventuellt mindre bra sidor) Jag fick ta mig i kragen för att sedan möta min "bästis" på kursen, en 50-taggare från tullverket i Göteborg. Han var en typiskt tullare som arbetat på golvet, som nu blivit lite chef. Han var så naturlig och härlig, ville nästan inte vara chef. Bara vara. I alla fall, när vi talade med varann så hade inte hulkandet gett med sig utan jag började igen storgråta. Även tullaren, den härdade kriminaltullaren, började gråta. De andra i klassen som befann sig i samma rum började gråta. Det blev ett gråtkalas. Helt otroligt.
Befriande var det också. Jag hade i alla fall hormonerna att skylla på. Tur det.

Kramar
Malla

20090908 - förevigad

Var i Kil för att fota lillkillen idag. Mamma skjutsade körkortslösa mig och Harry. Väl på plats hade jag glömt påsen med dopklänningen. Mamma fick snabbt åka hem och hämta. Under tiden tog vi naken-på-fällen foton av lilla H. De blev jättebra. Sedan dax för de mer seriösa bilderna, då var lillen mer svårflörtad. Fick bli en tutteslick och liten biltur för att sussa innan vi tog de sista. Men de blev bra, alla fotona. Imorgon igen ska vi dit för att titta på resultaten. Skoj!

Hittade en liten affär på Storgatan som hette Gammalt och nytt. Där sålde de bla barnkläder, märket Name It. Blev en vinteroverall, ett par mjuka gråa byxor, en scarf och ett par strumpor för 420:-. Jag känner mig nöjd.
Lustigt att man ofta hittar saker att handla på mindre ställen, kanske är det inte fullt så utplockat, kanske nöjer man sig då med det som finns, kanske tar de in enbart bra och säljbara saker... ja, jag vet inte varför. Stämmer gör det i alla fall. Låter förresten som jag shoppar mest hela tiden. Så är inte fallet, det tillåter inte min ersättning från Försäkringskassan. Man måste äta och leva också. Sägs det.

 Dagens inköp. Från Kil.

 Gott så in i vassen.

 Där kom han också.

 Mitt turkosa nagellack, har inte bestämt mig för om det är snyggt ännu.

Kramar
Malla

Dagens bästa: Fina, fina Harry på dop och nakenfotograferingen
Dagens soundtrack: It was the third of september. Igen.
Dagens doft: Bergamot på hela mig.


20090907 - möt en sju år yngre Malin

Kom på igår kväll att jag har kvar min gamla blogg, eller dagbok som det hette då (Bloggordet var ej känt), på Lunarstorm. Jag skrev ganska ofta mellan 2002-2004. Då jag var 20-something, singel och ibland ganska ledsen och ensam. Ska se om man kan försöka få över dem till en annan blogg, eller kanske helt sonika spara eller varför inte beställa som bok (finns ju möjligheter för det numer via ex Vulkan). Sparas ska dem åtminstone.

Skickar här med de fyra första inläggen.
_______________________________________________________________________

20020529
Ons 29 maj 2002 17:49
Övrigt, 20 läsare totalt

Jag har mycket på hjärtat egentligen. Men då jag knappast mår bättre av att dela med mig av mitt innersta till en hel cybervärld så håller jag det för mig själv. *skratt* Bra början på en relation till denna virtuella dagbok. Lika bra och lägga ner.. :(

Men lite ytligt snack kan ju få slinka med..
Min bror fyller år idag förresten, 24 närmare bestämt. Adde ponken. Han e goo han. Det är alla mina bröder förresten, alla på sitt egna sätt. Kanske man skulle åka och hälsa på dem i helgen, om jag nu inte få besök från Skåne. Men det tvivlar jag starkt på....
Aja!

Slutsats: Bröder e bra

/M
____________________________________________________________________
20020531
Fre 31 maj 2002 18:57
Övrigt, 14 läsare totalt
Nu är jag förbannad. Det är inte ofta. Jag trodde faktiskt högre om människorna. Hur kan man vara så falsk och feg. Dessutom mot någon man inte ens träffat. Detta övergår mitt förstånd. Jösses vad jag slet mitt hår över mitt X som var så ärlig så man fick dåndimpen. Men det är att föredra mot någon vars ord inte är sanna för fem öre.

Aja, med andra ord så fick jag inte besök från Skåne. Ingen förlust tydligen.

Slutsats: e arj

____________________________________________________________________
20020601
Lör 1 jun 2002 10:02
Övrigt, 17 läsare totalt
Jag drar till Karlstad idag. Hade ju tagit ut en semesterdag på måndag. Lika bra och åka iväg då, orkar inte gå på mina ynka 20 kvadrat och trampa ytterligare en dag. Eller man kanske skulle dra till jobbet ändå? Nee, de kan gott få känna hur mycket de får att göra då Malla inte e där... :)

Apropå gårdagen där, så är jag fortfarande arg och förbannad och besviken. Ett beteende man bara inte kan acceptera. Hoppas han mår 1000 ggr sämre än mig. För gör man något sådant så är man inte helt vid sunda vätskor. Nog om det. Inte ens värt att ödsla energi på.

Ah, jag ska få krama min Randiiiii idag. Tror hon fått fyra små bebisar. Men de ska vi tyvärr avliva. Sån’t e livet. Kanske ska tillägga att Randi är en katt. Bonnakatt med stoooora bergstassar.

Slutsats: Krama, inte hata.

/M
_________________________________________________________________________
20020602
Sön 2 jun 2002 17:01
Övrigt, 17 läsare totalt
Fan, Bråne är idealet. Det enda man hör är en avlägsen gräsklippare, en katt som jamar, fåglar som kvittrar, vinden som susar. Perfekt. dessutom så kan man bygga ett hus här till samma summa som en etta i Stockholm kostar. Man kan ju undra om det är jag som är dum som inte flyttar tillbaka? *de behöver man iof inte fundera länge över* Hehe.

Kanske bäst och sluta. Sitter ju och utnyttjar brorsans sprayabbonemang.

Slutsats: Allt har sitt pris

/M
___________________________________________________________________________


Det var Malin anno 2002. Jag kommer ihåg händelsen och besvikelsen. En kille från nätet skulle komma över till Stockholm och hälsa på. Han dök dock aldrig upp samt stängde av telefonen och gjorde sig onåbar. Det var tredje gången han ballade ur. Första gången hade han varit med om en bilolycka och kunde inte komma. Andra gången hade han inte råd, tredje gången dök han inte upp. Jag är så här i efterhand stärkt av händelsen samt även jävligt glad över att jag aldrig träffade honom och föll i en mytomans famn. Jävligt glad över det.


Kramar
Malla


Dagens bästa: Min gamla lunarblogg
Dagens sämsta: Harry har en förkärlek att skrika i vagnen just som man är på toa, talar i telefon eller liknande
Dagens "låt i huvudet"(soundtrack of the day): faktiskt ingen...

*****
Idag fick Harry smakportion av potatismos a la Malla, en liten smakis också av mosad avocado i moset samt sedan en sked med Äppledryck för barn.
Han smaskade glatt i sig allt. 5 månader idag förresten. Grattis hjärtat!


20090905 - lite ont och lite gott

Var i Stockholm, mitt andra hem, här om dagen. Åkte 6.35, hemma 22.15. Längsta tiden jag varit borta från Harry. Men det gick bra. Var i ärlighetens namn ganska skönt med några fria timmar. Inte för att jag var så superfri. Möte från 9-14.30, sedan på jobbet och hälsade på och fixade lite. Sedan in till stan igen för att ta en timmas shopping innan tåget gick åter. Blev en lagom dos av frihet, stess, avgaser, jobb, shopping och mjölkstinna bröst.

Apropå det sistnämnda:
När tåget var i Kristinehamn, dvs nästan framme ja då blev det plötsligt ett stopp. Tåget framför hade problem pga det blev vi lite försenade. Gissa om jag då hade sprängande bomber framför mig. Visst hade jag pumpat ur mig några gånger under dagen men nu var det inte läge för det. Istället var bopparna stora, ömma och stenhårda. Tänkte jag på Harry så började det sticka i dem. Gjorde så ont. Jag gick och hämtade ett ex av Kupé hos stolsgrannen, när jag satte mig igen så slog brösten emot stolen framför. De var liksom ivägen, jag hade inte ens koll på vart de slutade uppenbarligen. Den lilla smällen gjorde också så ont. Aj aj. Hoppas ingen såg min osmidighet.
 
Apropå det näst sistnämnda:
Shopping. Jag hade i åtanke att köpa Body Shops Morotscreme som de nu tar in igen lagom till något jubileum. Hade också tänkt handla anteckningsböcker från Pocketshop. Ja, ni känner till min passion för dessa om ni läst tidigare blogg.
Nu blev det inget dera. Morotscremen kommer först 22 september, pocketshop hade slut på anteckningsböcker. Men jag lyckades ändå gör av med runt 1500:- på en timma. Det blev två kjolar på Indiska, tre pack tvålar på Lush, rouge och rougeborste och läppstift på Body Shop, folsyra, alvedon, barnsalva och nagellacksremover från Apoteket, en edt från Åhléns samt två glassiga brittiska modemagasin från Pressbyrån. Även en stor latte från ett fik vid Centralstationen. Pengarna rullade. Tur jag mest befinner mig i Bråne, eller snarare så rullade dem för att jag för tillfället inte befann mig i Bråne... eller hur tänkte jag nu?

Apropå det näst, näst sistnämnda:
Jobb. Var och hälsade på hos kollegorna på akuten. Var faktiskt jättekul att se dem alla. Jag trivs ganska bra på mitt jobb egentligen. Även om jag trivdes bättre fram tills för ett år sedan eller så. Varför kanske jag berättar vid tillfälle. Inte nu. Mina kollegor på sekretariatet och även många av de läkare jag har att göra med är så snälla och mysiga. Jag och Harry fick presenter också från Elin och Kristina. Både dop, födelsedags och "sova över"-present.
Jättegulligt. Jag får leverera bildbevis framöver på hur Harry uppskattade såväl liemans-valross som regnbågströja.

Apropå de tre förstnämnda:
Frihet, stess, avgaser. Att vara ifrån Harry i ca 18 timmar är ingen lek. Men det gick som sagt bra. Man kommer snabbt in i livet som det brukade vara. Jag var i nästan ett dygn den Malin jag var för 5 månader sedan. Barnfri, storstadsboende och relativt bra inkomsttagande. Det var då. Men jag har det bra nu också. Mycket bra. Även om jag kände mig lite som "lantisen från landet" då jag skulle ta SL bussen till KS. Jag är van att ha SL-kort, nu skulle jag köpa e-biljett. Hur faen gör man det... men det gick. Man kom också snabbt in i Stockholmsstressen. Även om jag inte tyckte den var så farlig. Var kanske jag som var lugn i mig själv. Mest iaktog de andra som virrade runt på stan och skulle vara så coola med sina perfekta kläder. Jag tog under onsdagskvällen fram några trista paltor från garderoben med ett gråtande barn i bakgrunden som inte gav mig en chans till att färgmatcha eller stilfixa.
Avgaser har jag ingen kommentar till.

Kram på er
/Malla

Dagens bästa: Lördag, är en speciell känsla ändå.
Dagens sämsta: ??
Dagens "låt i huvudet": Hjulen på bussen rullar runt, runt, runt...
  

20090902 - ny början

Jag har alltid älskat att köpa en ny almanacka. En inför skolstarten och en senare vid nyår. Senare år har jag hållt mig till enbart nyår men jag blir sugen då de ligger där i stormarknader och bokhandlar. Färska fina almanackor. Att starta om med, rensa det gamla in med det nya. Radera några från telefonlistan, lägga till några i den nya.
Istället har jag på senare år börjat med anteckningsböcker. Då kan man börja om lite närsom. Man kan köpa en fin, pimpa den lite och köra på... ett par veckor i alla fall tills den ligger där under tidningar och annat och glöms bort. Sådan är jag. Jag älskar att starta saker, men inte fullt så bra på att avsluta. Kan man "översätta" det så?

Igår började Harry också på något nytt. Han fick smaka på annat än min bröstmjölk. Han fick lite mosad potatis uppblandat med min mjölk. Han smaskade gladligen i sig. Hade säkert kunna ge honom mer än en sked. Men smakportion är en smakportion. Idag blir det mer.

Var 25 grader varmt här igår. Helt otroligt. Idag är det endast 18 grader. September är kanske som april. Lynnigt.

Nu ska jag gå över till mamma, två hus bort och ta mig lite kaffe innan hon åker till jobbet. Imorgon ska jag också jobba förresten. Stockholm över dagen och Jörgen är hemma och tar hand om Harry. Spännande.

Kramar
Malla

Dagens bästa: Harry, livet, allt...
Dagens sämsta: Jag har beställt en kofta från Acne. Lite dyr kanske. Får ågren...
Dagens "låt i huvudet": En skitbra danslåt jag börde på Leila Bagges sommarprat, måste ta reda på vad den heter.

(ps: låten heter "I know you want me" med Pitbull)


RSS 2.0