20100222 - smell of the 90's

Hittade en miniatyrflaska CK One i toalettskåpet. Antar den var med ett kit småflaskor Jörgen inhandlat vid något tillfälle. Jag stänkte på och idag går jag omkring som i ett töcken av deja vu. 90-tal. Ni vet det som är lite för pösiga jeans med allt för hög midja, för fluffiga frisyrer, för färgglada målade väggar, för många dagssåpor och för min del allt för mycket "va fan ska det bli av med mitt liv?". 90-talet.
Hörde det kommer bli modernt med 90-tals snitt igen. Efterdyningarna av 80, lite fel, mycket fult. Hualigen.
MEN, något som då är bra för en person som är urusel på att kasta. Jo, då har jag en hel garderob att tillgå. Att jag vägde en sjutusan mycket mindre då kanske ställer till det, men ändå. Vintage. (Det är ju också på modet.)

Annars mycket snö här i Karlstad. Drivor, drivor men vackert, vackert.

Kramar


20100214 - en hjärtlig dag

Mycket nu. Yngsta brodern fylllde precis 30. Älsklingen fyllde precis 39. Äldsta brorsans tjej fyller 35. Det är Alla hjärtans idag. Med andra ord mycket av firande, tårta och annat syndande. En som njuter i stora drag av kalas är lilla lilla Harry. Han är urcharmig i stora sällskap. Smilar upp sig och dessutom ser alla. Inte alls någon liten mammaigel vid dessa tillställningar. Som stolt och en kanske överdrivande mor tycker jag självklart detta tyder på hög EQ. Säkert också hög IQ (det sistnämnda lägger jag till bara i farten nu när jag stoltserar så förfärligt...)



Ser ni vilken klok blick...  ;-)

Kramar på hjärtliga dagen
Malin

20100208 - mad men och tokiga fruntimmer

Det är inte alltid ett paradis att vara mammaledig med en 10-månaders son. Går jag in i ett annat rum kommer han krypande efter. Ibland stortjutande. Som om jag skulle försvinna för evigt.
Ska vi byta blöja så vrider han sig som en jagvetintevad och det hela slutar ofta med storgråt då mamma försöker hålla still honom. Många gånger hamnar blöjorna liksom lite på trekvarten. Hinner inte med att sätta dem rätt. Det är ingen lek. Jag börjar i ärlighetens namn längta till jobbet. Att få gå iväg som en fri kvinna och göra "vuxensaker" och få använda hjärnan lite. Men tids nog är man åter på arbetet. Man får njuta av barnledigheten så mycket det bara går. Ska vara hemma sex månader till. Passa på som sagt. 

En bra sak (finns faktiskt gogol bra saker med att vara hemma med Älsklingen) är att samtidigt som Harry kräver att jag ska sitta med honom på golvet så kan jag titta på ännu ett avsnitt av Mad Men på DVD. Mysig serie. Börjar dock ta slut på avsnitt. Vem ska jag ersätta Don Draper med?

Nu ska här göras den dagliga postritualen. På med overall (inte populärt) och vinterutstyrsel. Ut i snön (populärt). Hämta posten (neutralt) och ta en barnvagnssväng (populärt, oftast Zzzz vid detta laget). Sedan in och hälsa på sjukskriven pappa/morfar (populärt). Kaffe och lite allmänt snicksnack om devalvering och världen i stort.

Då var det dax. Overall på. Lugn Malin, lugn.

Kram
Malin

RSS 2.0